Texaschili, långkok på högrev
Idag har jag gjort ett riktigt långkok. Perfekt dagar som dessa då man inte vill stå i köket men vill ha nått riktigt vällagat och festligt. Vi lämnade hemmet några timmar och bara lämnade grytan i ugnen. Gillar man het mat är det här riktigt bra!
Dryga kilot högrev fick åka ned i grytan. Klappade in salt och peppar. Hällde över två corona, 400 g krossade tomater, två kanelstänger, 6 vitlöksklyftor, en torkad chili, 1 msk sambal olek, en burk jalapenos och två köttbuljonger. Tjop in i kall ugn som jag satte på 75 grader. 4 tim senare var vi hemma. Jag skar då upp köttet i mindre bitar och ställde grytan på spisen 4 timmar. All vätska var då borta. Riven cheddarost rakt ned i grytan som får smälta ihop med det möraste köttet. Till detta serverades idag resterna från melonsalladen från gårdagens middag, crème fraîche och natchochips. Öl till är i princip obligatoriskt!
Galet gott!